Barcelona Guide

Tänkte att jag skulle skriva ihop ett inlägg om vår minisemester i Barcelona, bättre sent än aldrig(?). Det var helt klart en av de roligaste resorna jag gjort. Vi reste mellan onsdag till söndag, så hade totalt tre heldagar i Barcelona. Vi hade absolut kunnat fylla ut fler dagar, men har man som vi endast möjlighet att åka över ett par dagar så räckte det gott och väl.

Vi valde att i princip att bara ta oss runt till fots. Bussbiljetterna ska dock vara jättebilliga i Barcelona, 1 euro per tur. Men vi är vana vid att gå och orkar man det så är det faktiskt något jag rekommenderar. Man får uppleva staden på ett annat sätt, när man hamnar på okända bakgator och lustiga områden. Haha. Nackdelen är att det tar lite längre tid att ta sig fram.

Resans absoluta höjdpunkt var vinprovningen vi hade bokat för fredagen. Vi fick besöka två olika vingårdar – en där de tillverkade vitt och rött vin och en annan där de tillverkade cava. Väldigt bra uppstyrt med både guidad tur bland vindruvsfälten och i tillverkningslokalerna såväl som vid vinprovningarna. Rekommenderar verkligen att besöka Can Bas Domini Vinicola. Värt att tillägga att de är väldigt generösa med alkoholen, haha..

Hotellet vi bodde på hette Barcelona Universal. Vi valde ett hotell med takterrass och pool eftersom vi valde att bo ganska centralt istället för nära stranden. Och det var helt perfekt för oss! Låg nära La Rambla, som förövrigt var en besvikelse – bara krimskrams och turister. Men intill La Rambla, en sidogata in, ligger en stor matmarknad med hur stort utbud av matställen som helst. Hade vi haft ytterligare en dag hade vi definitivt ätit där.

På kvällen av heldag två hade vi bokat avsmakningsmeny på Montiel. En restaurang som är rekommenderad av Michelin. Tyvärr var det en jättebesvikelse. Och det var inte det att maträtterna inte var goda och inte föll oss i smaken, utan maten var helt smaklös. Det saknades något så basalt som salt? Vilket jag förväntar mig av en restaurang med en sådan rekommendation. Dessutom var servicen under all kritik. Så verkligen supertrist!

Vi hann även besöka Sagrada Familia. Vad vi inte visste var dock att man i princip var tvungen att köpa biljetterna en vecka innan om man skulle ha möjlighet att få tag på några. Så det är ett tips att kolla upp det. Vi fick nöja oss att gå runt och titta utanför. Tyvärr är alla mina bilder tagna med min mobil eftersom jag inte vågade ta med mig kameran om vi skulle vara ute hela dagen. Barcelona är ju nämligen den staden med flest ficktjuvar. Så man får hålla koll på sina saker.

För lördagens lunch valde vi att gå ner till hamnen/stranden, intill där ligger nämligen Brunch & Cake som jag velat testa efter en rekommendation. Och den här gången blev jag inte besviken. Till och med bättre än förväntat. Verkligen ett tips! De erbjöd allt från nyttigare alternativ som Acai bowls och Ägg Benedict till det jag åt, browniepannkakor. Choklad + pannkakor = ♡

Och eftersom denna resa mestadels handlade om mat, haha. Så kan jag tillägga att Rosa Negra hade väldigt goda drinkar att erbjuda samt tacos. Vill man istället ha bra tapas så är Palosanto Tapas bar ett ställe jag rekommenderar. En liten restaurang med ett fåtal bord vilket kan innebära lite väntetid in, men det är det värt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *